الطعمية (الفلافل)
mimou سبتمبر 26, 2018 0
:(الطعمية (الفلافل
- :(الطعمية (الفلافل
- وقت الطهي :
وقت التحضير :
المقادير
- 10 x عدد فص ثوم (مهروس)
- 2 x كوب فول (مدشوش)
- 2 x عود نعناع (مقطع)
- 1 x كوب بقدونس طازج (مقطع)
- 1 x حزمة رأس كرات (مقطعه)
- 1 x كوب شبت (مقطع)
- 1 x كوب زيت عباد شمس
- 1 x حزمة بصل أخضر (مقطع)
- 1 x معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
- 1 x معلقة صغيرة بهارات
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- ½ x معلقة صغيرة باكينج بودر
- ¼ x كوب سمسم (اختيارى)
الخطوات
- يغسل الفول المدشوش جيدا وينقع ليلة فى الماء.
- توضع جميع المكونات ما عدا الباكينج بودر فى المفرمة وتفرم فرم خشن.
- يوضع الباكينج بودر على الطعمية ويقلب.
- قبل القلى مباشرة نضرب العجينة لمدة 5 دقائق بالمضرب الكهربائى حتى تكون رغوة وتقلى بعدها مباشرة فى الزيت الساخن الغزير بعد غمسها برفق فى السمسم.. بالهنا والشفا
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة
(
Atom
)
إرسال تعليق