Home pipou صدور الدجاج بصوص الريحان
صدور الدجاج بصوص الريحان
mimou سبتمبر 27, 2018 0
صدور الدجاج بصوص الريحان
- وقت التحضير :
- وقت الطهي :
- الوقت الكلى :
المقادير
- 4 x عدد فص ثوم
- 3 x معلقة كبيرة عصير ليمون
- 3 x معلقة كبيرة خل
- 2 x عود رأس كرات
- 2 x عدد فلفل أحمر حلو (شرائح)
- 2 x معلقة كبيرة زبدة
- 2 x معلقة كبيرة دقيق
- 1 x رشة ملح
- 1 x كيلو صدور دجاج مخلية (مقطعة شرائح سمك 2 سم طولية)
- 1 x كوب أوراق ريحان (مفرومة)
- 1 x كوب كريمة لبّاني
- 1 x رشة فلفل اسود مطحون
- 1 x عدد بصل
- ½ x كوب مرق الدجاج
- ⅛ x كيلو مشروم (شرائح)
الخطوات
- فى وعاء نتبل الدجاج بالملح والفلفل والخل والدقيق من جميع الجهات وتغطى وتترك فى الثلاجة لمدة نصف ساعة.
- فى إناء على النار نضع الزبد والدجاج ونقلب حتى يأخذ لون ذهبى.
- ثم نضيف الثوم ونقلب حتى يصفر لونة.
- ثم نضيف الفلفل الأحمر والمشروم ونقلب.
- ثم نضيف المرق ونغطى الإناء وتترك لمدة ربع ساعة حتى تنضج.
- ثم نضيف الكريمة والريحان المفروم ونتبل بالملح والفلفل وتترك لمدة عشر دقائق على نار هادئة.
- ثم نضيف عصير الليمون ونقلب وترفع من على النار وتغرف فى طبق التقديم بالهنا والشفا.
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة
(
Atom
)
إرسال تعليق